Bitcoins en de gevaren van hacking

hackers plegen heel graag cyberaanvallen op marktplaatsen voor cryptomunten.

NiceHash, een marktplaats en mining community voor virtuele munten zoals bitcoins, is recentelijk overvallen door hackers. Daarbij is waarschijnlijk een portemonnee met een waarde van maar liefst 50 miljoen euro aan bitcoins buitgemaakt.

Een hackaanval op een handelsplatform is funest voor het vertrouwen in de marktplaats zelf maar ook voor de koers van de bitcoins die er verhandeld worden. Er is in het verleden al eens een heel groot handelsplatform, Mt. Gox, uit de lucht gegaan door een hackaanval, dus een hackaanval is een reëel risico.

Het grote probleem is de anonimiteit van de cryptomunten als cybercriminelen een flinke som weten buit te maken, is er geen enkele mogelijkheid om je cryptogeld snel terug te krijgen.

Youbit Failliet

Een grote bitcoin exchange in Zuid-Korea is failliet gegaan nadat ze zijn gehackt. Dat hacken een reel gevaar is blijkt hier weer uit. Het is niet eenvoudig om mee te liften op de grote winsten die marktplaatsen voor bitcoins behalen. Uit deze laatste hack blijkt wel dat de explosie in de handel in digitale valuta van dit jaar onderstreept.

Het in Seoul gevestigde Youbit zei dat het faillissement heeft aangevraagd nadat cyber-criminelen afgelopen dinsdag bijna een vijfde van het bezit van hun klanten hadden gestolen tijdens een cyberaanval.

Het is de tweede keer dit jaar dat Youbit, dat klanten in staat stelt bitcoin en andere digitale valuta te verhandelen, is getroffen door hackers.

In april gingen dieven op pad met 38 miljard won ($ 35 miljoen) in digitale valuta. Het bedrijf heeft niet gezegd hoeveel er werd meegenomen in deze laatste overval of hoe het precies is gebeurd.

Wil je 100% veilig en zonder risico handelen in bitcoin futures? Ga dan snel naar plus500 klik in de afbeelding hieronder.

 

 

Lees meer over de Live bitcoinkoers hier op onze website.