Bitcoin Kopen

Koop je bitcoins altijd bij een vertrouwd wisselkantoor om teleurstellingen te voorkomen.

Bitcoins kopen voor de actuele bitcoin koers euro

In een aantal jaar tijd is de waarde van de bitcoin explosief gestegen. Toch staat de waarde van deze digitale munt niet vast. De bitcoin koers euro kan stijgen, maar ook dalen. Is de koers laag, dan kun je goedkoop bitcoins kopen. Is de koers hoog, dan kun je beter even wachten met jouw investering in de bitcoin. Maar hoe werkt het kopen van bitcoins voor de actuele bitcoin koers euro dan precies? Je leest het in dit artikel.

Hoe kun je bitcoins kopen?

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. De gemakkelijkste manier om bitcoins te kopen, is door de digitale munt aan te schaffen bij een digitaal wisselkantoor. Bij een wisselkantoor kun je zelf kiezen hoeveel bitcoins je wil kopen. De bitcoins die je wil kopen, betaal je gewoon met euro’s. Hier kun je bijvoorbeeld de betaalmethode iDEAL voor gebruiken. Heb je de bitcoins betaald, dan zijn deze officieel van jou.

Je kunt ook bitcoins kopen via een zogeheten exchange, ook wel ruilbeurs genoemd. Een exchange werkt hetzelfde als een normale beurs. De ene partij biedt bitcoins aan en jij kunt deze voor een bepaalde prijs kopen. Dit werkt goed, maar het is wel iets omslachtiger dan het kopen van bitcoins bij een wisselkantoor. Koop je jouw bitcoins op een exchange, dan zit er altijd een partij tussen. Dit is de beurs. Wil je niet dat er iemand tussen jou en de bitcoin bezitter zit, dan koop je bitcoins op onderstaande manier.

Je kunt bitcoins ook direct bij de eigenaar van de munten kopen. In dit geval benader je gewoon iemand met bitcoins, om een bepaalde hoeveelheid bitcoins te kopen. Ook hierbij wordt er rekening gehouden met de actuele bitcoin koers euro. Houd er rekening mee dat je soms wat extra moet betalen als je bitcoins direct bij een bitcoin bezitter koopt. Hij of zij wil namelijk zo veel mogelijk winst maken met de verkoop en kan proberen de prijs te verhogen.

De actuele bitcoin koers euro checken

Ga je bitcoins kopen, dan is het verstandig de actuele bitcoin koers euro te checken. Niet alleen wisselkantoren houden rekening met deze koers, maar exchanges en bitcoin bezitters ook. Wij raden je aan bitcoins te kopen als de koers laag is. Dit betekent namelijk dat je jouw bitcoins goedkoper aan kunt schaffen. Hoe goedkoper je jouw bitcoins kunt kopen, des te hoger de winst als je de bitcoins besluit te verkopen.