De Bitcoin koers euro checken: 3 handige tips

Dit zijn de beste tips om te profiteren van de koerswijzigingen zijn dit de juiste tips.

De bitcoin koers euro checken: 3 handige tips

Je hebt besloten dat je bitcoins wil kopen, zodat ook jij geld kunt verdienen met deze digitale munt. Om jouw bitcoins op het juiste moment te kopen (voor een lage prijs!), wil je de bitcoin koers euro checken. Heb je deze koersgrafiek nog nooit gecontroleerd? Dan kan het lastig zijn de grafiek op de juiste manier af te lezen. Daarom geven wij je op deze pagina drie tips om de bitcoin koers euro op de juiste manier te checken.

3 tips om de juiste koersgegevens te verzamelen

Om de juiste beleggingsbeslissingen te maken, heb je de bitcoin koers euro nodig. Wij geven je drie tips om de grafiek met de bitcoin koers euro op de juiste manier af te lezen.

 

Tip 1: controleer of je de juiste grafiek voor je hebt
De bitcoin koers kan in euro’s uitgedrukt worden, maar ook in andere munteenheden. Denk hierbij aan de dollar. Wil je de bitcoin koers euro controleren? Check dan eerst of je de juiste grafiek voor je hebt.

Tip 2: kijk naar de tijdsbepalingen op de grafiek
Een grafiek kan je laten zien wat de bitcoin nu waard is, maar ook wat de bitcoin waard was. Zo kan de grafiek je ook laten zien wat de bitcoin 24 uur of 48 uur geleden voor waarde had. Check je de bitcoin koers euro, dan let je altijd op de tijdsbepalingen in de grafiek. Zo weet je zeker dat je de actuele koers raadpleegt.

Tip 3: check de live koers van de bitcoin
Tot slot raden wij je aan de live koers van de bitcoin te controleren. Deze koers laat je zien wat de bitcoin op dit moment waard is. Zeker als je nu een bepaalde actie wil ondernemen, zoals kopen of verkopen, is de live koers relevant.

Extra tip: houd rekening met heftige koersveranderingen
Een extra tip die wij je willen geven over de koers, is dat je rekening moet houden met flinke koersveranderingen. De waarde van de bitcoin staat niet vast en kan ineens flink dalen of juist heel hard stijgen. Ga je in bitcoins investeren, dan is het belangrijk hier rekening mee te houden. De koers kan nu heel hoog zijn, maar morgen ineens flink dalen. Je kunt niet alle koersontwikkelingen voorspellen. Houd er dus rekening mee dat je verrast kan worden door de bitcoin koers euro, op ieder moment van de dag.